Čudný hrdina Stepan Bandera - Greguš, Peter
Prezident Viktor Juščenko odovzdal 11. januára vnukovi Stepana Banderu posmrtné ocenenie jeho starého otca ako hrdinu Ukrajiny za "obranu národnej idey a boj za samostatný ukrajinský štát". Tento krok vyvolal v Rusku ostrú kritiku. Oficiálna tlačová agentúra vyhlásila, že banderovci "majú na svedomí veľa zločinov, medzi nimi aj vyvraždenie viac ako stotisíc Poliakov, Čechov a Židov v západnom Volynsku".