Ekologické limity a právne aspekty pestovania energetických plodín na Slovensku - Jureková, Zuzana
V článku sú hodnotené ekologické limity pestovania energetických rastlín na poľnohospodárskej pôde vyplývajúce z vlastností stanovišťa a limity stanovené príslušnou legislatívou. Analyzovaná je schopnosť tvorby biomasy druhov cirok-Hyso a ozdobnica čínska v pôdnoklimatických podmienkach južného Slovenska. V prvom roku pestovania (2007) bolo množstvo vytvorenej biomasy nižšie, v druhom roku (2008) sa výrazne zvýšilo. Vysoký bol aj medziročný prírastok množstva vytvorenej biomasy.