Determinanty kvality života vo vidieckych oblastiach SR, koncepcia výskumu na FEŠRR do roku 2015 - Fáziková, Mária
Kvalita života a jej zvyšovanie - hlavný strategický cieľ európskej politiky. Kvalita života na vidieku. Výskum na Fakulte európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre, organizácia a manažment výskumnej činnosti, financovanie výskumu.