Využitie ekonometrického modelu na skúmanie determinantov ratingu vybraných krajín - Alexy, Martin, 1976-
Cantor a Packer sa pomocou ekonometrického modelu pokúsili nájsť ekonomické faktory ovplyvňujúce ratingové hodnotenie štátu. Vybrali vzorku 49 krajín v období rokov 1991-1994. Ich model autor použil na overenie sily predikcie pre Slovensko, Českú republiku a Maďarsko. Skúmané časové obdobie je 11 rokov v rozmedzí 1997-2007.