VIX index ako nástroj hedgingu - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Vývoj na akciovom trhu je sprevádzaný volatilitou v cenách akcií. Rast volatility je spojený s poklesom na trhu akcií. Meranie volatility je dobrým indikátorom očakávaného budúceho vývoja na trhu cenných papierov.