Cykly vývoja kapitalistického systému - Ransdorf, Miroslav
Proces transformačných ekonomických zmien mení aj sociálno-politický systém. Súčasná ekonomická kríza má globálny charakter a zasahuje aj do života občanov krajín, ktoré sa donedávna tešili rastu výroby a životnej úrovne. Hybnou silou vývoja je zmena. Zlepšovanie systému zvnútra. Vyostrenie sociálnych protikladov.