Optimalizácia finančného systému územnej samosprávy v kontexte hospodárskej krízy - Neubauerová, Erika, 1968-
Aktuálne otázky týkajúce sa územnej samosprávy v podmienkach SR. Na základe vybraných ekonomických ukazovateľov príspevok poukazuje na nevyhnutnosť vyrovnávania lokálnych a regionálnych rozdielov prostredníctvom finančných nástrojov verejnej politiky, ktorých úloha rastie ako v dôsledku pokračujúceho decentralizačného procesu, tak aj vplyvom hospodárskej krízy. Pozornosť je venovaná súčasnému finančnému systému a prípadným možnostiam jeho optimalizácie.