Úloha ratingového ohodnotenia sa zmenila - Škriniar, Pavel, 1979-
Spoločnosti, ktoré používajú externé zdroje financovania musia akceptovať, že rating ich schopnosti splácať dlh nebude hlavným faktorom úrokovej miery. Rating v súčasnosti nie je tak používaný investormi ako to bolo v minulosti. Niektoré legislatívne faktory ovplyvňujú kúpu dlhopisov s ratingom lepším ako na úrovni BBB.