Problémy s jednotným európskym platobným priestorom
Smernica o jednotných platobných službách a implementácia do národných zákonov členských štátov Európskej únie. Ochrana dát a pravidlá o ochrane spotrebiteľa. Systém priameho inkasa SEPA - Single Euro Payments Area. Slovensko prijalo zákon o platobných službách v novembri 2009 schválením zákona NR SR č. 492/2009 Z.z. o platobných službách.