Sú dane skutočne nútenými prácami? - Blaha, Ľuboš
Progresívne zdaňovanie je v rozvinutých demokratických štátoch úplne samozrejmé. Názory neoliberálov na progresívne zdaňovanie. Dane platíme štátu a platíme ich aj súkromníkom. Rozdiel je v tom, že v prípade štátu hovoríme priamo o daniach, v prípade súkromníkov o zisku. Verejné služby štátu nikto nenahradí. Dvojaký meter na štát a na súkromníkov. Ilúzia o zrušení daní a odvodov nemá žiadnu oporu v realite.