Právna úprava kolektívneho investovania v Európe - Orbánová, Elvíra
Investičné fondy sú významným pilierom európskeho finančného systému. Ich význam ešte vzrastie, keďže ich európski investori využívajú ako jeden z prostriedkov na zabezpečenie primeraného dôchodku. Vhodné a účinné regulačné prostredie je prvotnou podmienkou pre stály úspešný rozvoj európskych trhov investičných fondov. Smernica UCITS I, UCITS III a príprava UCITS IV.