Fiškálna decentralizácia v SR a jej vplyv na posilnenie postavenia územných samospráv - Palovičová, Barbora
Hlavné zmeny, ktoré sa fiškálnou decentralizáciou zaviedli a charakterizácia kompetencií, ktoré prešli z orgánov štátnej správy na vyššie územné celky. Model verejnej správy v SR. Prijatím zákonov fiškálnej decentralizácie sa vytvorili mechanizmy transparentnosti finančných tokov, vyrovnávania regionálnych rozdielov a možnosti znižovania obecného dlhu. Týmto sa do budúcnosti prehĺbili podmienky rozvoja samosprávy.