Koľko stojí McDonald`s - Hlubina, Palo
Spoločnosť McDonald`s má pre podnikateľov, ktorých považuje za mimoriadne schopných, program nazvaný BFL - Business facilities lease - čo je forma prenájmu. Koľko činia náklady na prenájom. Franchising od McDonald`s môže získať iba jednotlivec a nie právnická osoba. Spoločnosť poskytuje značku, know-how, napojenie na dodávku surovín. Umožňuje franchisistom profitovať na sieťových marketingových aktivitách. Prvý, kto vo svete použil koncept franchisingu, bol podnikateľ so šijacími strojmi - Isaac Singer.