Konkurencieschopnosť ekonomiky so zameraním na zamestnanosť, offshoring a outsourcing - Schultzová, Anna
Konkurencieschopnosť v globalizovanej ekonomike nadobúda celosvetový kontext. Problém konkurencieschopnosti sa viaže nielen na vnútorný trh štátu a na podmienky, ktoré podnikateľskému subjektu štát vytvorí, ale je to tiež v boji o "globálneho zákazníka", v ktorom by podnikateľ mal uspieť v širšom kontexte. Hľadá konkurenčné výhody, ktoré mu môžu pomôcť uspieť v jeho snahe - jednou z nich môže byť offshoring a outsorcing.