Ekonomický rast ako predpoklad európskej integrácie, ukazovatele a faktory tvoriace jeho základ - Valach, Matej
Ekonomický rast je nevyhnutnou podmienkou a jedným zo základných predpokladov nielen pre rozvoj jednotlivcov, ale aj celej spoločnosti. Extenzívny rast a rozvoj je už v súčasnosti vo vyspelých ekonomikách často značne využitý a pozornosť sa čoraz viac orientuje na rast intenzívny. Preto je dôležité klásť dôraz práve na intenzívny ekonomický rast a neustále tvoriť predpoklady na jeho realizáciu a najmä trvalú udržateľnosť. Analýza vývoja faktorov, ktoré sú predpokladmi ekonomického rastu, jeho konkrétne ukazovatele a porovnanie Slovenska s európskymi krajinami.