Vývoj bankovníctva po prijatí jednotnej meny - Chorvatovič, Martin
Porovnanie vývoja v členských štátoch v rámci EMU a mimo nej. Dopady prijatia eura na staršie členské štáty Európskej únie. Zhodnotenie vplyvu hospodárskej a finančnej krízy na eurozónu. Vývoj slovenského bankovníctva v porovnaní s krajinami Európskej únie. Výhody a nevýhody prijatia eura pre slovenské bankovníctvo. Vplyv zavedenia eura na rentabilitu bankovníctva SR. Dopad finančnej krízy na bankovníctvo eurozóny a SR.