Komparácia podstaty foresightu a iných hlavných štúdii budúcnosti - Jemala, Marek
Porovnanie foresightu s inými hlavnými štúdiami budúcnosti (predvídaním, prognózovaním a strategickým plánovaním), ktoré sú buď zamieňané s foresightom, alebo neadekvátne interpretované.