Pasívny prístup k pasívnym domom - Marianyi, Peter
Výstavba nízkoenergetických domov, resp. prestavba starších budov na nízkoenergetický štandard, môže priniesť významné úspory a ekologický prospech. Spoločnosť sa k tejto téme (najmä na Slovensku) stavia dosť nevšímavo. Pasívne domy - domy, ktoré si vystačia bez akéhokoľvek vonkajšieho prísunu zdroja tepelnej energie (okrem elektriny). Mali by sa stať štandardom už v blízkej budúcnosti. Situácia na Slovensku.