Analýza nezamestnanosti na Slovensku pomocou pyramidálneho modelu - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza nezamestnanosti na Slovensku na základe počtu nezamestnaných v jednotlivých regiónoch. Porovnanie rokov 2003 a 2008 a zistenie dopadu hospodárskej krízy na nezamestnanosť. Využitie pyramidálneho modelu s vrcholovým indikátorom počet nezamestnaných. Ako tento indikátor ovplyvňujú čiastkové faktory: miera nezamestnanosti, miera ekonomickej aktivity, podiel pracovného potenciálu na celkovom počte obyvateľov, celkový počet obyvateľov. Ktoré faktory spôsobujú nárast a ktoré pokles počtu nezamestnaných.