Produkčné schopnosti slovenského ovocinárstva v podmienkach trhovej ekonomiky - Porhajaš, Viktor
Autori skúmajú produkčnú schopnosť slovenského ovocinárstva v podmienkach trhovej ekonomiky so zameraním na možnosti zvyšovania produkcie z jednotky plochy pri rešpektovaní ekonomickej efektívnosti výroby jednotlivých druhov ovocia. Sledujú hodnotenie súčasného stavu ovocinárskej výroby, jej produkčnú schopnosť, výmeru, spotrebu, realizačné ceny výrobcov a odbytové ceny. Pri analýze vychádzajú z kalkulácie vlastných nákladov vo vybranom poľnohospodárskom podniku, ktorý je lídrom v ovocinárskej výrobe.