Implementation of triple helix model for development of the agriculture-based bioeconomy on the example of GMO applications - Maciejczak, Mariusz
Článok sa zaobera aplikáciou "triple helix" modelu (model trojitej špirály) ako nástroja, ktorý umožňuje implementáciu a manažovanie projektov založených na biotechnológiách. Tento model je tu využitý na analýzu vývoja a implementácie geneticky modifikovaných organizmov v poľnohospodárstve a potravinárstve, a to podľa dvoch rozdielnych stratégií uplatňovaných v EÚ a USA.