Uplatnenie nezdaniteľných častí základu dane za rok 2009 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. umožňuje daňovníkovi (fyzickej osobe) znížiť si základ dane pred výpočtom dane o nezdaniteľné časti základu dane. Od 1. marca 2009 došlo dočasne k zmenám vo výpočte nezdaniteľných častí základu dane, pričom sa podľa prechodného ustanovenia nový spôsob výpočtu nezdaniteľných častí bude aplikovať za zdaňovacie obdobie rokov 2009 a 2010. Mesačne si daňovník môže uplatniť iba nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka. Ilustračný príklad.