Novela postupov účtovania účinná od 31. decembra 2009 a 1. januára 2010 - Farkaš, Richard
V nadväznosti na novelu zákona o účtovníctve boli novelizované aj postupy účtovania pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva. Novela postupov účtovania nebola rozsiahla, priniesla však viaceré zmeny a spresnenia ohľadom účtovania pri zlúčení, splynutí a rozdelení a účtovania nepeňažných vkladov. Novela postupov účtovania nadobúda účinnosť 1. januára 2010 okrem niektorých ustanovení, ktoré nadobúdajú účinnosť už 31. decembra 2009.