Amenitní migrace - specifická forma migrace obyvatel - Bartoš, Michael
Amenitná migrácia ako špecifický typ ľudskej migrácie, ktorá nie je motivovaná ekonomickou výhodnosťou cieľového územia, ale snahou žiť v hodnotnejšom socio-kultúrnom prostredí. Smerovanie amenitnej migrácie z mestského prostredia na vidiek. Výskum amenitnej migrácie na troch modelových územiach Českej republiky. Výsledky výskumu poskytli odpovede na otázky - aký je vek migrantov, vzdelanie, typ životného štýlu, spôsob nadobudnutia nehnuteľnosti, dôvody presťahovania sa.