Teoretické aspekty analýzy produkčných možností ekonomiky - Lábaj, Martin, 1982-
Príspevok sa zaoberá Solowovým-Swanovým modelom. Vysvetľuje základné predpoklady modelu a uvádza odvodenie podmienok pre stály stav bez technologického pokroku, ako aj s technologickým pokrokom. Definuje podmienky pravidla zlatej akumulácie kapitálu. Teoretické odvodenie modelu vytvára základ pre odhadnutie parametrov modelu na podmienky slovenskej ekonomiky. Ten umožňuje analyzovať produkčnú stránku ekonomickej výkonnosti SR a vplyv jednotlivých faktorov na jej vývoj.