Patočka a Európa k pojmu Európy v Patočkovej filozofii dejín - Stojka, Róbert
Patočkova filozofia stotožnenia dejín Európy s dejinami ako takými. Genéza Európy tak, ako je vypovedaná v Patočkovej filozofii dejín. Dedičstvo Európy s pozitívnymi aj negatívnymi prejavmi.