Základné priority a ciele kohéznej politiky EÚ v období rokov 2007-2013 - Rýsová, Lucia
Formovanie koncepcie kohéznej politiky od roku 2000. Lisabonská stratégia a úsilie zamerané na posilnenie konkurencieschopnosti. Diskusia o potrebe reformy koncepcie hospodárskej a sociálnej súdržnosti. Základné ciele a priority kohéznej politiky EÚ v programovom období 2007-2013. Európsky fond regionálneho rozvoja (European regional development fund - ERDF). Európsky sociálny fond (European social fund - ESF). Kohézny fond (Cohesion fund - CF). Iniciatívy v rámci kohéznej politiky a synergický efekt vzájomnej spolupráce inštitúcií EÚ pri dosahovaní cieľov kohéznej politiky 2007-2013. Kohézna politika EÚ a riešenie problémov súvisiacich s globálnou finančnou krízou.