Hľadanie strateného realizmu - Laššuth, Juraj
Antropologické východiská politickej filozofie. Hans Morgenthau - mysliteľ tragickej situácie ľudstva. Scientizmus a možnosti rozumu. Scientuzmus a otázka mravnosti. Rekonštrukcia vzťahu emócií, rozumu a mravnosti v tragickej situácii - etický realizmus. Immanuel Kant a jeho politická teória. Problém mravnosti - konštruovanie politického cieľa. Možnosti založenia večeného mieru, vyrovnanie sa s problémom antinómií. Morgenthau a Kant - porovnanie. Možnosti rozumného, mravného jednania. Etický realizmus, možnosti americkej zahraničnej politiky.