Smernica ako prameň (právna povaha, štruktúra a preberanie členským štátom) - Hodás, Milan
Právna povaha smernice ako výsledku normotvorby zákonodarcu Európskej únie, jej štruktúra ako aj niektoré špecifické vlastnosti, ktoré majú vplyv na preberanie normy obsiahnutej v smernici právneho poriadku členského štátu.