World population - development, transition - Jeníček, Vladimír
Rýchly rast populácie je závažným problémom dnešnej civilizácie. Populačný problém sa stal predmetom mnohých diskusií. Rozvojové krajiny pristúpili ku stratégii regulácie pôrodnosti. Začlenenie práv žien do stredu populačnej politiky je však zo všetkého najdôležitejšie.