Types of agricultural enterprises in the high production region in Slovakia (sample area of the Nitra district) - Némethová, Jana
Zhodnotenie fyzicko-geografických faktorov pre lokalizáciu agrovýroby v okrese Nitra. Typizácia najvýznamnejších agrosubjektov podľa vybraných ekonomických ukazovateľov, ako sú ekonomická výkonnosť, produktivita práce a relatívna zamestnanosť. Uvedené ukazovatele najlepšie vyjadrujú ekonomickú silu agrosubjektov a ich úspešnosť hospodárenia na pôde.