Obecné a zvláštní finanční krize a jejich důsledky pro regulaci jednotlivých segmentů finančních služeb - Daňhel, Jaroslav
Všeobecné príčiny súčasnej finančnej krízy. Špecifické príčiny krízy, najmä bublina vytvorená inovatívnymi finančnými inštrumantami. Kríza ratingových agentúr a ich podiel na vzniku finančnej krízy. Prejavy krízy v odvetví poisťovníctva a zlyhanie regulatorných projektov. Dôsledky finančnej krízy na zmeny regulácie na finančných trhoch.