Premeny suverenity európskych štátov v kontexte vybraných teórií medzinárodných vzťahov - Ušiak, Jaroslav
Definovanie faktorov, ktoré vplývajú na eróziu suverenity. Faktory, ktoré ju pozitívne resp. negatívne ovplyvňujú. Úloha suverenity štátu. Vnútorná a vonkajšia suverenita.