Daň z nehnuteľností má aj motivovať - Krútky, Peter
Daň z nehnuteľností ako jedna z priamych majetkových daní je dôležitý fiškálny nástroj komunálnej politiky. Samosprávy by mali uvážlivo určovať výšku dane z nehnuteľností a viac ju využívať na motiváciu lokálnych podnikateľských aktivít. Vývoj priemernej sadzby dane z nehnuteľností za roky 2004-2010. Medziročný vývoj daní.