Výzva pre centrálnu i miestnu politiku - Nižňanský, Viktor
Medziobecná spolupráca je nevyhnutným prekračovaním limitujúcich hraníc. Slovensko patrí medzi európske krajiny s roztrieštenou lokálnou územnou štruktúrou, čo sa odráža v nižšej výkonnosti a hospodárnosti miestnych samospráv. Alternatívy medziobecnej spolupráce. Inšpirácia z európskych skúseností. Decentralizácia ešte nie je v cieli. Očakávaný efekt zlučovania obcí.