Založenie a vznik európskej spoločnosti - Lukačovičová, Iva
Právne predpisy vzťahujúce sa na postavenie a právne vzťahy európskej spoločnosti (ES). Založenie európskej spoločnosti. Spôsoby založenia: fúzia, vytvorenie holdingovej spoločnosti, založenie dcérskej ES viacerými právnickými osobami. Premena existujúcej akciovej spoločnosti na ES.