Formy podnikania v Európskej únii - Válková, Katarína
Možnosti podnikania v Európskej únii. Fyzická osoba v postavení zahraničnej osoby a jej možnosti podnikania. Fyzická osoba v postavení slovenskej fyzickej osoby. Smernice v európskom práve obchodných spoločností týkajúce sa - publicity, reštrukturalizácie, účtovníctva a základného kapitálu. Nadnárodné právne formy. Založenie, vznik a zánik nadnárodných právnych foriem. Európska spoločnosť (Societas Europea). Európske zoskupenie hospodárskych záujmov (EZHZ). Európske družstvo (Societas Cooperativa Europea).