Globalizácia, internacionalizácia, koncentrácia - súčasná etapa vývoja obchodu v spojitosti s teóriou gate-keeper - Horňáková, Lucia, 1982-
Súčasná etapa vývoja obchodu. Charakteristické črty súčasnej etapy vývoja obchodu - koncentrácia, globalizácia a internacionalizácia. Prejavy globalizácie na úrovni zákazník - obchod - výroba. Teória gate-keeper.