Grécky rébus ako predohra euro potrebuje prísnejší dohľad a inštitucionálne mechanizmy pomoci - Soros, George
Vznik eura ako menovej únie a vytvorenie spoločnej centrálnej banky. Konštrukcia eura a Maastrichtská zmluva, článok 125. Kríza v roku 2008 a vyvrcholenie Gréckeho dlhového problému. Súčasná výška rizikovej prémie Grécka a pomoc z vonku. Zasadnutie ministrov financií eurozóny (Ecofin). Prísnejší dohľad a budúcnosť eura.