Monetární politika Evropské centrální banky a její teoretická východiska pohledem postkeynesovské ekonomie - Sojka, Milan
Základné princípy postkenesovskej teórie peňazí a závery pre postavenie centrálnej banky a jej monetárnej politiky. Zákonný rámec vymedzujúci postavenie ECB a teoretické východiská monetárnej politiky založenej na cieľovaní inflácie. Potenciálne negatívne dopady monetárnej politiky ECB a vplyv na vstup Českej republiky do EMÚ a priajtie eura.