Dane v transformačnom procese - Gonda, Vladimír
Úloha daní v spoločnosti. Príčiny neplnenia funkcií daní v spoločnosti. Rozsiahle daňové úniky. Nejednoznačnosť uplatňovanej daňovej sústavy. Nestabilita a netransparentnosť daňového prostredia. Neadekvátne daňové zaťaženie. Mechanizmus výberu daní.