Petícia proti Lisabonskej zmluve - reakcia - Silná, Zuzana
Strana svobodných občanů (ČR) iniciovala v máji 2009 petíciu proti ratifikácii Lisabonskej zmluvy, ktorú adresuje všetkým občanom Európskej únie. Výzva zverejnená na webovej stránke www.petice.eu predkladá argumenty, prečo je zmluva pre občanov EÚ nevýhodná a prečo by sa mala zamietnuť. Iniciátori tejto petície však podľa názoru autora článku v mnohých ohľadoch adresátov svojimi tvrdeniami zavádzajú. Tento príspevok si kladie za cieľ reagovať na niektoré z klamlivých tvrdení a predložiť vlastný pohľad autora článku na predmetné otázky riešené v Lisabonskej zmluve.