Postavenie obcí a miest v hospodárskych procesoch - Kubincová, Soňa
Legislatívna úprava. Postavenie obce. Názov obce, symboly obce. Úkony súvisiace so správou obce. Územná samospráva. Medzinárodné práva, medzinárodné zmluvy. Majetok obce. Orgány obce. Spolupráca obcí. Združenia obcí. Podmienky vyhlásenia obce za mesto.