Úlohy univerzít v dynamike znalostných procesov - Černá, Jana
Univerzity v kontexte prechodu od industriálnej k znalostnej ekonomike. Transfer znalostí medzi priemyslom a vedeckým sektorom. Univerzity a ich vplyv na inovačné podnikateľské prostredie. Trendy vládnych iniciatív pri posilňovaní inovačného podnikateľského prostredia. Vysokoškolské vzdelávanie a jeho vplyv na formovanie ľudského kapitálu. Vplyv inštitúcií vysokoškolského vzdelávania na širší sociálny a kultúrny rozvoj regiónu. Špecifiká transformovaných ekonomík.