Amortizovaná obstarávacia cena - ocenenie obligácie držanej do splatnosti - Markovič, Peter, 1974-
Obstarávacia cena obligácie. Prepočet obstarávacej ceny. Cieľ prepočtu - stanovenia amortizovanej obstarávacej ceny: rozlíšiť všetky peňažné toky vznikajúce v priebehu držby obligácie na jednotlivé obdobia pomocou efektívnej úrokovej sadzby a následne z toho vyplývajúce ážiá použiť pri úprave obstarávacej ceny obligácie. Modelové situácie.