Úloha osobnosti manažéra v životnom cykle firmy - Oravský, Pavol
Osobnosť manažéra ako jeden z určujúcich predpokladov ale i podmienok úspechu firmy. Osobné predpoklady manažérov firiem, ktoré sú považované za úspešné v rámci svojich odvetví. Analýza vzorky manažérov na strednom a vrcholovom stupni v rámci každej vybratej firmy z rôznych priemyselných odvetví. Výsledky výskumu založeného na predpoklade, že manažéri vo vyššie spomínaných pozíciách v rámci hierarchie firmy a ich aktivity majú najväčší podiel na výsledkoch firmy.