Transferové oceňovanie - fenomén pre nadnárodné spoločnosti - Sandtner, Lucia
SR sa v roku 2000 vstupom do OECD zaviazala dodržiavať medzinárodné zásady transferového oceňovania, ktoré sú zamerané na zabezpečenie primeraného dańového základu v každej ekonomike i na zamedzenie dvojitého zdanenia. Hlavný zmysel transferového oceňovania.