Verejná verzus hospodárska diplomacia a rozvojová spolupráca - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Formovanie a vývoj hospodárskej diplomacie. Typológia hospodárskej diplomacie. Rozvojová spolupráca a environmentálne otázky vo verejnej i hospodárskej diplomacii. Povojnový vývoj prístupov k problematike rozvojovej spolupráci. Perspektívny vývoj verejnej a hospodárskej diplomacie.