K problematike behaviorálnych financií - Pilch, Ctibor, 1957-
Nový prístup k finančným trhom - behaviorálne financie. Odchýlky od racionality - kognitívne a emočné odchýlky. Niektoré z uvedených odchýlok - krátkozrakosť, neistota, nekompetentnosť, averzia voči strate. Výsledky prieskumu uskutočneného na vzorke študentov z rôznych univerzít v SR a ČR - zistené rozdiely v správaní študentov pri finančnom rozhodovaní.