Finanční deriváty - Uhman, Jiří
Vymedzenie pojmu finančný derivát. Delenie klasických finančných derivátov podľa P. Dvořáka. Delenie moderných štruktúrovaných produktov podľa M. Svobodu. Základná charakteristika vybraných finančných nástrojov: futures, forwardy, swapy, opcie. Rozdiely medzi futures a forwardmi. Delenie moderných štruktúrovaných produktov podľa finančnej páky a rizikovosti.